středa 16. dubna 2014

Nejzvláštnější turistické atrakce, destinace a podivné monumenty

Nelákají vás hrady, zámky, muzea, galerie a historické budovy? Na světě jsou mnohé bizarní místa, monumenty a podivné turistické atrakce.

Nejzvláštnější místa na planetě
Krvácející vodopády, exotická flóra, božské oko, zda dveře do pekla? I takové zvláštní turistické atrakce se nacházejí na naší planetě


Krvavé vodopády, Antarktida



Více než 2 miliony let staré jezírko pod Taylorova ledovcem s vysokým obsahem minerálů a zejména železa je uvězněno několik kilometrů od "Bloody falls" pod více než 400 metrovou vrstvou sněhu a ledu.





Ostrov Socotra



Izolovaný ostrov v Indickém oceánu leží mezi Afrikou a Asií a zachoval si neskutečně netradiční faunu a flóru. Ostrov je chráněn UNESCEM i proto, že více než 1/3 rostlin, které zde najdete se nenachází nikde jinde na planetě, například takové obrovské stromy Dracena.





Dveře do pekla, Turkmenistan



Pokud někdo hledá inspiraci na ilustrace zla, ohnivé "Dveře do pekla" mohou posloužit. Plameny jsou zde neustále od roku 1971, kdy tento zdroj zemního plynu odhalili sovětští Petrochemical.





Sanqingshan, Čína



Pokud se vám líbila příroda v zemi modrých bytostí z Avataru, národní park Mount Sanqingshan v Číně scény z filmového trháku připomíná až příliš nápadně.







Oko Sahary



Na území dnešní Mauritánie na sevorozápade Afriky se nachází tzv..Richatský útvar má více než 100 milionů let a zejména při pohledu z letadla nebo satelitu připomíná obrovské oko.





Arches, Utah



Na území Spojených států jsou desítky národních parků a právě Arches ve státě Utah patří mezi nejzajímavější. Z více než 2000 kamenných oblouků je nejznámější "Delicate arch", který je na obrázku.








Nejzvláštnější turistické atrakce a monumenty
Některé monumenty jsou symboly země, kultury, či historické události. Kdo by neznal Sochu svobody, pyramidy, zda Eiffelovku. Nyní si ale posvítíme na zvláštní turistické atrakce a monumenty, které nepatří do seznamu nejznámějších.



Boneyard, Arizona



Víte kam jdou na zasloužený důchod letadla nejslavnější armády na světě?Stíhačky, bombardéry, různé helikoptéry a letadla končí uprostřed arizonské pouště v oblasti Tucson na hřbitově letecké techniky





Fontána Kindlifresser, Švýcarsko



Kdo a proč vymyslel motiv "deťožrúta" na fontánu ve švýcarském Bernu je navzdory mnoha teoriím dodnes neznámou. Fontána je na náměstí od poloviny 16. století a nahradila původní dřevěnou konstrukci.





Žralok z Headingtonu, Anglie



Reportér místního rádia se rozhodl protestovat proti nukleárním zbraním, poražením bomby na Nagasaki i výbuchu v elektrárně v Černobylu opravdu osobitě. Do střechy svého domu zapíchl sochu žraloka s oficiálním názvem "Untitled 1986", aby vyjádřil svou bezmocnost řešit hrozbu a nebezpečí nukleární éry.





Manneken pis, Belgie



Pokud je socha obra, který se cpe dětmi zvláštní, čůrající chlapec je ještě slavnější a stal se nejen ikonou Brusselu, ale i Belgie.






Žádné komentáře :

Okomentovat