středa 16. dubna 2014

Nejnebezpečnější pláže na světě

Patříte mezi turisty, kteří rádi navštěvují tajemné, výjimečné a nebezpečná místa? Nebo preferujete relax na krásných plážích zalitých sluncem. Ale, co když se právě pláž stane tím nejnebezpečnějším místem? Podívejte se s námi nejnebezpečnější pláže na světě.

1. Severní pobřeží Austrálie


Tato oblast je nesmírně populární pro výskyt jedinečných druhů, které zde můžete najít.No jen málokdo si uvědomuje, že některé živočichy jsou extrémně nebezpečné. A nejde jen o pověstné žraloci, ale například o medúzy. Za posledních 100 let zemřelo po střetu s jedovatými medúzami více než 60 lidí. Mimo jiné zde hrozí i silné spodní proudy, proto nikdy nepodceňujte písemné varování na plážích.

2. Smyrna Beach, Florida


Smyrna Beach, Florida

Toto místo je proslulé úžasnými plážemi pokrytými bílým pískem, který se táhne celé kilometry. Každý rok tisíce turistů touží užít si malebnou krásu tohoto místa. Kromě krásy je však toto místo známé mnohými žraločími útoky. Statistiky hovoří o 112-ti útocích, které řadí tuto pláž mezi nejnebezpečnější na světě.
3. Brevard County, Florida

Brevard County na Floridě je skvělé místo na dovolenou. Jsou zde nádherné pláže, překrásné moře a starobylé mola. Avšak vedle kráse není třeba zapomínat na nebezpečí - v posledních 100 letech zde došlo k 90-tim útokem žraloků na surfaře a plavce. Tato romanticky vyhlížející oblast skrývá kromě žraloků další nebezpečí, kterým jsou zrádné podmořské proudy. Jen za poslední rok zde přišlo o život deset plavců, jejichž silný mořský proud strhl pod hladinu.

4. Gansbaai, Jižní Afrika


Bílý žralok, Gansbaai, Jižní Afrika
Tato část světa je nazýváno také jako "Území bílého žraloka". Několik kilometrů od pobřeží leží Shark Alley, malý kanál mezi Dyer Island a Geyser Rock. Je domovem kolonie kolem 60 000 tuleňů, které lákají davy velkých bílých žraloků, a následně i množství turistů s kamerami a potápěče ve speciálních klecích.

5. Praia de Boa Viegem, Brazílie


Praia de Boa Viegem, Brazílie
Tato populární písečná pláž v brazilském městě Recife přitahuje rekreantů v průběhu celého roku a byla dlouho považována za oblast bez žraloků. Ale od roku 1992 zde bylo zaznamenáno nejméně 50 útoků žraloka, 19 skončilo smrtí. Ochránci životního prostředí tvrdí, že za to může ničení pobřežních ekosystémů a přítomnost rybářských lodí. A aby toho nebylo málo, město má problémy i s násilnou trestnou činností.

6.Virginia Beach, Virginia



Ptáte se, co dělá liška mezi obrázky malebných pláží? Virginia Beach, nejlidnatější město státu Virginia s malebnými plážemi omývání Atlantským oceánem, na svých webových stránkách varuje turisty nejen před liškami, ale i před vačice, mýval a hady, kteří vám mohou znepříjemnit pobyt na pláži. Přemnožené lišky, které útočí zejména v noci, zařadili pláže tohoto města mezi nejnebezpečnější na světě. Naše rada zní: nezdržuje se v noci u moře a už vůbec tam nezkoušet spát.

7. Bahamské ostrovy


Bahamské ostrovy
Pokud jste milovníci exotiky a ostrovních dovolených, pak jste na správném místě.Bahamské ostrovy vás okouzlí nádhernými plážemi a křišťálově čistou vodou. Ale pozor!Předtím, než vstoupíte do vody, ujistěte se, že nejste nikde poranění. Oblast Baham je totiž známá výskytem tygřích žraloků, které mohou být v houfu extrémně nebezpečné. No a moře se jimi přímo hemží.

8. Zihuatanejo, Mexiko


Playa la Ropa
Pamatujete si film Vykoupení z věznice Shawshank? Vzpomíná se tam Zihuatanejo. Toto překrásné místo se nachází na pobřeží Tichého oceánu. Hlavním lákadlem je záliv plně chráněn před oceánem. Pláž však nedávno získala smutnou pozornost médií po tom, jak se zde vyskytly opakované útoky žraloků. Naštěstí nebezpečným setkáním je konec, místní lidé včetně rybářů se zavázaly napravit situaci a postarat se o bezpečnost rekreantů.

9. Galveston, Texas


Galveston, Texas
Pláže na ostrově Galveston nacházejícím se v Mexickém zálivu nepatří mezi nejnebezpečnější na světě, od roku 1911 zde bylo hlášeno jen 13 útoků žraloků. To není velký počet, přesto jsou místní obyvatelé stále opatrní při plavání v moři a sledují, zda se kdesi neobjeví obávaná ploutev. Jistota je jistota.

10. Velzyland Beach, Hawai


Místo pověstné masivními vlnami přitahuje surfaře z celého světa. Surfování je populárnější a atraktivnější v zimních měsících, oblast je však známá i výskytem tygřích žraloků. Havajské pláže a blízké moře skrývají však ještě další nebezpečí. Vulkán Kilauea, který se probouzí v těch najnečakanejších okamžicích, dokáže změnit své okolí ale i oceán na lávové peklo.

11. Solana Beach, Kalifornie


Solana, Kalifornie
Tato kalifornská pláž má mezi místními přívlastek "zamořená žraloky", a tak setkání se žralokem není žádnou raritou. Ve velkém počtu se zde vyskytují zejména bílí žraloci, které patří mezi nejnebezpečnější na světě.
Úsměv na závěr
Abychom z článku neudělali kampaň proti plážím a žralokům: Věděli jste, že existuje mnohem větší pravděpodobnost, že vás napadne kráva než žralok?

1 komentář :

  1. Nejnebezpečnější Pláže Na Světě >>>>> Download Now

    >>>>> Download Full

    Nejnebezpečnější Pláže Na Světě >>>>> Download LINK

    >>>>> Download Now

    Nejnebezpečnější Pláže Na Světě >>>>> Download Full

    >>>>> Download LINK

    OdpovědětVymazat