čtvrtek 17. dubna 2014

Nejnebezpečnější zvířata na světě

Víte, které jsou nejnebezpečnější zvířata na světě? Kolik lidí ročně štípne kobra a proč si do Austrálie raději nemáte brát žluté plavky?
Pokud se chystáte do nějaké exotické země, kromě místních zvyklostí, gurmánských specialit, cen ubytování, nebo počasí, byste se měli zajímat io nebezpečí, které vám v zemi může hrozit ze strany zvířat. Podívejte se s námi žebříček těch nejnebezpečnějších zvířat na světě.

1. Komár

Pokud bychom žebříček nejnebezpečnějších zvířat sestavovali podle lidských obětí, jednoznačně by zvítězili komáři - přesněji moskyti, které přenášejí malárii. Ročně jim padne za oběť více než dva miliony lidí. Komáři se vyskytují na celém světě, nebepečné jsou v Africe, Asii a Severní Americe.


2.Had

Na druhém místě se umísťují hadi, kterým padne za oběť 125 tisíc lidí ročně. Zajímavostí je, že nejjedovatější had na světě taipan má na svém kontě minimum obětí, zatímco kobra královská štípne ročně dva miliony lidí, z nichž více než 50 000 i zemře. Kobra se vyskytuje zejména v jižní a jihovýchodní Asii, jedovaté hady skoro všude na světě.


3. Štír

Na třetím místě je znovu miniaturní živočich, který má však na svědomí až 2 000 lidí ročně. Mluvíme o štíru, který se vyskytuje v Africe, Americe a Asii. Štír se pohybuje zejména v noci, proto si v rizikových oblastech ráno pozorně překontrolujte obuv a šaty.


4. Kočkovité šelmy a krokodýl


O čtvrté místo se dělí kočkovité šelmy a krokodýli, které zabijí až tisíc lidí ročně. Pokud máte rádi safari, nikdy neopouštějte bezpečí auta. A pokud se ocitnete šelmě tváří v tvář, dívejte se jí přímo do očí a zvedněte ruce nad hlavu - snažte se udělat opticky větším. Neotáčejte se jim zády a neutíkejte. Pokuste se je zahnat házením kamenů. Před krokodýlem lze uniknete na souši, ve vodě vám nedá šanci, jedinou ochranou je nevcházet do vody, kde se vyskytuje.


5. Buvol

Řeknete si, obyčejná kráva. Afričtí domorodci ho přezdívají "černá smrt". Je nevyzpytatelný, nebepečný a vytrvalý.Každoročne zabije přibližně 500 lidí, i proto mu v žebříčku patří páté místo.


6. Slon



Šesté místo patří slonovi. Přesto, že ho známe jako jedno z nejchytřejších zvířat, slon dokáže být extrémně nebezpečný, pokud ho něco vyleká nebo podráždí. Sloni ročně rozdupou přes 300 lidí.


7. Hroch

Na sedmém místě se umístil hroch. Přestože má toto zvíře mírumilovný a sympatický kukuč, skrývá se v něm zuřivý zabiják. Sevření jeho čelistí patří mezi nejsilnější na světě a pokud si myslíte, že mu utečete, jste na omylu. Hroch patří mezi skvělé běžce. Ročně usmrtí více než 100 lidí.



8. Medúza


Osmé místo patří jedovatým medúzám, které zabijí ročně více než dvě stě lidí. Jedovaté druhy žijí v Severní Austrálii, Papui-Nové Guineji, Malajsii, Indonésii, na Filipínách, v Thajsku a ve Vietnamu.


9. Žralok


Přestože se v mořích vyskytuje 360 ​​druhů žraloků a nebezpečné pro člověka jsou jen čtyři, i tak má tento predátor na svědomí až sto lidí ročně. Pokud nechcete zemřít, nechoďte při Austrálii do moře když krvácíte. Žralok ucítí kapku krve na obrovskou vzdálenost. Vyhýbejte se také žlutým a oranžovým plavkám, tyto barvy žraloci velmi dráždí. Žraloci se vyskytují na Floridě, v pobřeních vodách Austrálie, při Havajských ostrovech a v Jižní Africe.


10. Medvěd


Desáté místo patří šelmě, která se vyskytuje i na Slovensku. Je jí medvěd. Ačkoli smrtelných případů se u nás nevyskytuje mnoho, zranění, které dokáže medvěd způsobit, bývají velmi těžké.

Mezi nebezpečné živočichy na našem území se řadí i klíště. I když trápí většinou našich domácích mazlíčků, není třeba zapomínat, že může být nositelem různých chorob, jako např. pro člověka nebezpečná lymská borelióza a klíšťová encefalitida.

1 komentář :

  1. Nejnebezpečnější Zvířata Na Světě >>>>> Download Now

    >>>>> Download Full

    Nejnebezpečnější Zvířata Na Světě >>>>> Download LINK

    >>>>> Download Now

    Nejnebezpečnější Zvířata Na Světě >>>>> Download Full

    >>>>> Download LINK

    OdpovědětVymazat