středa 16. dubna 2014

Oblíbená města a země světa

Nejnavštěvovanější země světa

V roce 2012 se umístilo až 7 evropských zemí v top desítce nejnavštěvovanějších zemí světa. Cestování do Asie nabírá na obrátkách a můžeme očekávat, že v budoucnu bude v žebříčku vedle Číny(3.) a Malajsie  (10.) více asijských zemí. Nádherné pláže, exotická fauna a flóra, famózní kuchyň a mnohé atrakce a památky lákají do Asie stále více turistů. Filmový New York, sluneční California, přírodní skvosty jako Grand Canyon či Niagarské vodopády vábí turisty z celého světa do USA, které svůj světadíl zastupují čestným stříbrným místem. Mezi nejoblíbenější evropské země patří Francie (1.), Španělsko (4.), Itálie (5.), Německo (7.) a euro-asijské Turecko (6.) a Rusko (9.). Rozhodují však země a kultura nebo jsou oblibené města?

Pořadí Země Mezinárodních návštěv

10 Malajsie 25 milionů
9 Rusko 25,7 milionu
8 Velká Británie 29,3 milionu
7 Německo 30,4 milionu
6 Turecko 35,7 milionu
5 Itálie 46,4 milionu
4 Španělsko 57,7 milionu
3 Čína 57,7 milionu
2 USA 67 milionů
1 Francie 83 milionů



Nejnavštěvovanější a oblíbená města

Ve kterých městech je nejvíce turistů? MasterCard zveřejnil studii, která změřila v nejoblíbenějších městech na počet mezinárodní hosty, kteří na daném místě přespali alespoň jednu noc. Dlouholeté favority Londýn a Paříž předběhl nečekaně Bangkok .



1. Bangkok

Hlavní město Thajska roste obrovským tempem a probojovává mezi nejnavštěvovanější místa na zemi. Mezi nejzajímavější místa a nejoblíbenější turistické atrakce patří chrám Wat Arun, Palác s Wat Prakeaw, říční trh i čínská čtvrť Chinatown.


2. Londýn

Turistická perla Velké Británie lákala v roce 2012 mnoha turistů z celého světa i díky Olympijským hrám. Londýn je oblíbený pro mnohé turistické atrakce a zároveň je vyhledávaným finančním i byznys centrem Evropy. Mezi nejnavštěvovanější místa patří Buckinghamský palác, Trafalgar square, Big Ben, ruské kolo London Eye, či muzeum voskových figurín Madame Tussauds.

3. Paříž

Romantické město lásky, metropole nejnavštěvovanější země světa - Paříž. Město, které nabízí kulturu, umění, módu, luxus, skvělou kuchyni, sport a vše, na co si jen vzpomenete.Mezi nejnavštěvovanější místa patří Vítězný oblouk, Eiffelova věž, Chrám Notre Dame, muzeum Louvre či Disneyland.

4. Singapur

Městský stát v jihovýchodní Asii je oblíbený i díky angličtině, která zde používána jako první úřední jazyk. I když se rozkládá až na 63 ostrovech, je nejmenším státem Asie. Nejlepší výhled se turistům nabízí z 165 metru vysokého "kolotoče" Singapore Flyer.


5. New York

Nostalgicky známé město z amerických filmů. Přelidněný a rušný Manhattan, nádherný Central park, výhled na obrovské mrakodrapy z Empire state building, zda Top of the Rock vyrážejí dech. Navštívit se vyplatí množství galerií, muzeí a divadel na Broadway.

podívejte si i další města, které se podle MasterCard umístili v top 20 nejnavštěvovanějších měst na světě.



Žádné komentáře :

Okomentovat