středa 16. dubna 2014

Nejzajímavější hotely v Evropě

Hotely obvykle nabízejí nádhernou recepci, lobby, množství služeb, krásně zařízené pokoje a výhled na moře nebo hory. Přemýšleli jste někdy nad tím, že vás nebaví bydlet jen tak v obyčejném hotelu? Nepotrpíte si na luxus, raději máte dobrodružství, zábavu a něco originálního? Podívejte si ty nejzajímavější a najnetradičnejšie hotely v Evropě.Žebříček není sestaven na základě dlouholeté analýzy referencí hosty, nezohledňuje cenu za noc, metry čtvereční pokoje, zlaté kliky ani nic podobného. Hotely a ubytovací zařízení na tomto seznamu jsou výjimečné, unikátní pro svůj vzhled, polohu nebo tematiku.Zpestřete si cestování po Evropě a navštivte některý z těchto jedinečných hotelů.



Spitbank fort, Portsmouth - hotel v bývalé věznici

Chtěli byste strávit noc ve vězení a ještě za to zaplatit nekřesťanské peníze? Zvláštní podnikatelský nápad vznikl ve Velké Británii nedaleko města Portsmouth. Bývala mořská věznice později sloužila i jako pevnost osídlena desítkami vojáků, který chránily město.Kasárna a zbraně nahradily bary, welness a 9 luxusních pokojů. Noc na tomto soukromém ostrově a vězení v jednom vás bude stát minimálně 700 €. (Photo: Amanda Retreats)



Jumbo stay, Stockholm - hotel v letadle

Mnozí z nás už spali v letadle, není na tom nic tak zvláštního, i když, většinou se to letadlo pohybuje vysokou rychlostí 10 kilometrů nad zemským povrchem. Při Stockholském letišti Arlanda však stojí zaparkování Boeing 747 Jumbo Jet, ve kterém můžete přespat i bez letenky. Na výběr jsou od hostelových pokojů (50 € / postel) se společnou koupelnou v uličce až po luxusní pokoj s panoramatickým výhledem na letiště přes kabinu kokpitu (383 € / noc). (Photo: Stefan Schäfer, Lich)



Villa Cheminée,Nantes - domek na komíně

Sedím si na komíně a je mi dobře. I tak by se dal popsat malý domek pro 2 osoby ve francouzském městě Nantes, který navrhl japonský umělec Tatz Nishi v roce 2009. Dvoupatrový domek je postaven na 15 metrů vysokém komíně místní elektrárny, ubytování se dá sehnat přibližně od 100 € / noc. ( photo: François & Marie)



Marqués de Riscal, Logroño - avantgardní vinařský ráj

Slavná španělská vinařská oblast Rioja a luxus ve stylovém hotelu s terasami a kýčovité střechou Marqués de Riscal. Design od Franka Gehryho, moderně zařízené pokoje s výhledem na vinice v okolních kopcích doplňuje vínoterapiu, welness má hodnotu od 400 € / noc se snídaní. (Photo: Nestosjp)



Hostel Tresor, Ljublana- přespat v bankovním trezoru

Strohé a přísně prostory banky přeměněno na moderní bydlení. Hostel Tresor byl otevřen v 2013 v centru Ljublana a nabízí sdílené pokoje i dvojlůžka.



Utter Inn, Stockholm - postel v akváriu

Třetí švédský hotel v seznamu naznačuje, že seveřanů z nedostatku slunečního světla asi roste kreativita a fantazie. Místní umělec Mikael Genberg se rozhodl postavit si jeden pokoj 3m pod hladinou jezera Mälaren. Dvoulůžková postel v malém akváriu stojí asi 130 € / noc. Malý typický švédský červeno-bílý domeček vyčnívající nad vodou je asi kilometr od přístavu, večeři vám proto na miniostrovček přinesou za deluxe příplatek.





Welcome hotel ,Brussel- mezinárodní mix pod jednou střechou

Kosmopolitní belgické hlavní město s mnoha evropskými institucemi a organizacemi je sídlem pro zajímavý hotel Welcome. Každý pokoj v tomto hotelu má styl některé země (Egypt, Čína, Japonsko, Thajsko, Bali, Marrákeš, Kuba, Kongo ...), hotel má vynikající polohu v centru města a dvoulůžkový pokoj stojí od 100 €. (Photo: Welcome hotel Brussel)



Capsule hotel- nocleh v UFO kanystru

Malé ufo talířky v okolí Haagu dokáží ubytovat až 3 osoby. I když s malým prostorem a chemickým záchodem určitě nepatří mezi nejpohodlnější, na mém seznamu tímto pojízdným mini domečkem patří zasloužené místo v hitparádě "netradiční hotely".

Žádné komentáře :

Okomentovat